Föreläsningar - där historia blir roligt!

Har du suttit och sovit på historielektionerna? Har du inte förstått det roliga med historia? Ingen fara, jag kommer garanterat få dig på andra tankar.

Jag drivs av historia, jag tar fram de små sakerna ur historien där jag för fram dem med engagemang och humor. Följ med på en historieresa på ett sätt som du aldrig varit med om innan. Föreläsningen tar ca en timme och varvar diskussioner med antaganden och direkt fakta. Följ med på en timme som ger dig grubblerier för ett helt liv!

VENDELTID

Säkert har du hört talas om romartiden, men Vendeltid? Ibland kallas det för Folkvandringstid. Var Sverige öde på den tiden? Bodde dem i grottor och jagade mammutar? Nej - givetvis inte. Sanningen är att civilisationen i norr var mycket mer avancerad än vad vi har en aning om. Följ med på en resa som kommer vrida om dina tankar på vad som varit.

Vikingatid

Vikingatiden som i mångt och mycket haglar av myter och antaganden, men hur var det egentligen? Hur var det med räder och byar? Vad åt dem och hur försörjde dem sig? Var kom vikingarna från egentligen? Dök de upp ur intet eller hade de utvecklas från något annat. Andas och ta med dig ditt leende, för nu blir det åka av!

Stormaktstiden

Sällan har en tid varit så belyst ur vår historia. Vi både fasas av tiden, men någonstans älskar vi också att höra om den. Var det verkligen så att Karl XII var en usel regent? Vem anföll vad och hur blev det som det blev? Hur kunde ett litet land i norr under Gustaf II Adolf skrämma slag på ett helt Europa? Vi rör oss från Gustaf II Adolf till Karl XII.